Uw tuin Winterklaar

In de Winterwerkzaamheden beginnen wij met het snoeien van vruchtbomen en druiven, dit omdat de assimilatie ( opnemen van vocht en voeding ) vroeg op gang komt, dus voor februari.

Ook het snoeien van houtige gewassen kan in deze periode uitgevoerd worden.

Zoals rozen, hortensia snoeien wij na de winter omdat die in bezit zijn van een holle stam en dus daardoor kunnen invriezen.

26332db0cdc1cbcc5d68528e3e20f927

Ook het winterklaar maken van een tuin is belangrijk. U kunt er voor kiezen de natuur gewoon zijn werk te laten doen, dit werkt bijvoorbeeld uitstekend in wilde tuinen. Maar omdat de meeste tuinen tegenwoordig min of meer netjes zijn ingericht verdient het toch wel aanbeveling de tuin zo goed mogelijk voor te bereiden op de naderende winter.

Een laatste maaibeurt voor het gazon, het verwijderen van dode takken en bladeren, schoonmaken van bestrating en tuinmeubilair, eventueel een aantal planten naar binnen halen en het op het geschikte moment en op de juiste manier snoeien van uw planten zal er mede toe bijdragen dat uw tuin, zodra de lente weer aanbreekt er snel weer op haar mooist bij zal staan

Wilt u uw tuin weer helemaal winterklaar? U kunt voor vragen omtrent tuinonderhoud altijd de tuinspecialisten van Kraaij Tuinonderhoud uw vraag stellen via het contactformulier, of bel direct:

telefoonnummer