Sierbestrating
bepaalt de sfeer in uw tuin

Bestrating vormt in zo goed als elke tuin een bepalend accent. Uiteraard wat betreft vorm en kleur. Maar zeker ook wat betreft de aanleg. ‘Even een straatje leggen’ is er bij ons niet bij. Bestrating is een belangrijk onderdeel van de tuin. Of het nou de oprit is, een terras of een willekeurig tuinpad. Met bestrating kunt u veel kanten op. De keus is enorm. De stijl van de tuin, het type woning en uw eigen smaak wegen mee.

We kunnen ons goed voorstellen dat u door het immense aanbod in bestratingsmateriaal door de bomen het bos moeilijk meer kunt zien. Daar brengen wij helderheid in door – samen met u – een ontwerp te maken waarbij het doel en de eisen die aan bestrating worden gesteld helder naar voren komen.

Bij bestrating denken velen nog aan de traditionele stoeptegel, maar inmiddels zijn er talloze varianten op de markt verkrijgbaar, variërend betonklinkers met een decoratieve toplaag tot natuursteen in verschillende verschijningsvormen.

Bovendien is die grote keuze óók verkrijgbaar in talloze maatvoeringen. Van uiterst klein tot tegelformaten van zelfs een vierkante meter grootte. Creatieve tip: als u onderling varieert met tegelformaten oogt uw tuin stukken groter.

Het materiaal van uw keuze bepaalt ook op welke wijze de betreffende steen moet worden verwerkt. Dat kan variëren van het leggen van een tegel in ‘betonstabilisatie’ tot het specifiek slijpen van een tegel. Kortom, er is keuze te over waarbij wij u graag met advies terzijde staan.

Keramische tegels

Tegenwoordig wordt voor de bestrating van binnen- en buitenterrassen veel gebruik gemaakt van zogeheten ‘keramische tegels’. Het zijn tegels die zijn gemaakt van klei die onder meer wordt gemengd met zand en kleurstof. Vervolgens worden de tegels gebakken en al dan niet voorzien van een specifieke print. Hierdoor kunnen de tegels onderling variëren in desing waardoor een hoge mate van exclusiviteit wordt bereikt.

Van groot belang bij keramische tegels is een juiste verwerking. Kraaij Tuinonderhoud heeft die kennis en expertise in eigen huis aanwezig. Van het voorbereiden van de ondergrond, het vervaardigen van mortel in exact de juiste samenstelling tot het leggen van de tegels en afwerken van de voegen: het is een specialisme waar we u graag mee van dienst zijn.

Wilt u meer weten over deze service? Bel of mail ons dan gerust, we staan u graag te woord.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Ik kom graag vrijblijvend bij u langs voor een oriënterend gesprek, waarin we uw wensen bespreken. Geheel vrijblijvend, dus er is geen enkele reden om geen afspraak te maken. Graag tot ziens!
 
kees op tak
 
telefoonnummer
 
Maak-een-afspraak