Biologisch Ongedierte Bestrijden

Helaas zijn niet alle diertjes onze beste vriend. In en rondom het huis komen ook regelmatig ongewenste dieren voor. Sommige beestjes zijn alleen hinderlijk, maar ze kunnen ook schade aan je huis veroorzaken of schadelijk zijn voor de gezondheid. Zeker wanneer u huisdieren heeft, of kleine kinderen, kan het ronduit gevaarlijk zijn om ongedierte met gif te bestrijden. Grijp niet meteen naar de chemische bestrijdingsmiddelen

Ongediert Kraaijtuin

Ongewenst bezoek

Wanneer u de eigenaar bent van een mooie tuin, dan wilt u hier graag van blijven genieten. Toch krijgt u zo nu en dan te maken met een aantal zaken, die een doorn in het oog zijn. Bij warmer en vochtiger weer, worden tuinen bijvoorbeeld snel slachtoffer van ongedierte. Ook groene aanslag – die is achtergebleven na de winter – kan de boventoon voeren. In dit blog leest u hoe u dit eenvoudig oplost.

Ongedierte in de tuin

Bij warm en vochtig weer, krijgen tuinen vaak ongewenst bezoek. Denk aan ongedierte in de tuin, zoals slakken, bladluizen – bijvoorbeeld op de roos of sierplanten – en kevers. Deze bezoekjes zijn moeilijk te voorkomen en zodra het ongedierte uw tuin heeft gevonden, kunt u dit helaas niet in één keer wegnemen. Luizen springen bijvoorbeeld over van de ene plant naar de andere. De kracht van de bestrijding ligt daarom vaak in de herhaling.

Ziektebeeld plant vaststellen

Voordat kan worden overgegaan tot een behandeling, is het aan te raden om het ziektebeeld van de plant vast te stellen. In tuincentra ligt vaak een map met beelden, waarin de oorzaak van de aantasting terug te vinden is. Maak voor het gemak een foto van het blad van uw plant of neem een blaadje mee. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met Kraaij tuinonderhoud Wij vertellen u graag meer over de gepaste behandeling.

Behandeling van ongedierte

De meest effectieve behandeling is afhankelijk van het ongedierte waar u mee te stellen heeft. Natuurlijk kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar de praktijk wijst uit dat deze doorgaans vaker gebruikt moeten worden en alsnog minder goed werken. Win professioneel advies in om er zeker van te zijn, dat u het ongedierte in uw tuin op de juiste manier tegengaat.

Groene aanslag verwijderen

Om groene aanslag uit de tuin te verwijderen, kunt u beter geen hogedrukspuit gebruiken. Doordat de straal te hard is, wordt de beschermende laag namelijk weggenomen. Als gevolg wordt de ondergrond poreus, waardoor de aanslag juist weer sneller terugkeert en nog moeilijker te verwijderen is. Kraaij Tuinonderhoud gebruikt een biologisch middel tegen de aanslag, dat particulier niet te verkrijgen is. Geïnteresseerden kunnen Contact met ons opnemen om het middel te bestellen.

Heeft u nog vragen over het Biologisch ongedierte bestrijden, neem dan nu vrijblijvend contact op met Kraaij Tuinonderhoud, via het contactformulier of

telefoonnummer