Het herfst seizoen

Wij beginnen om met de herfstwerkzaamheden de tuin winterklaar te maken dat wil zeggen opruimen ,

Maar teveel opruimen is voor de natuur niet goed want U haalt de bescherming van planten weg maar ook voor de vogels, en niet te vergeten de egels die overwinteren in het gevallen blad.

Het poten van de bloembollen is nu aan de orde zoals tulpen narcissen en krokus.

Herfst Kraaijtuin

We mogen nog lekker van een mooie nazomer genieten. Echter merken we al dat de dagen korter worden en de ochtenden al fris aanvoelen. Niks mis mee. Ook in de herfst kan uw tuin er nog tiptop uitzien. Misschien kunt u zelfs nog wel een keer genieten van een heerlijke bbq in uw tuin.

Bladval in uw tuin

De bladeren beginnen voorzichtig al van de bomen te vallen. Een laag bladeren hoeft niet altijd gelijk opgeruimd te worden. Een bladlaag zorgt ook voor een natuurlijke bescherming en bovendien zitten er beestjes in die de vogels in de winter hard nodig hebben. Zorg wel dat het gras en de bestrating regelmatig bladvrij worden gemaakt.

Het onderhoud van uw gazon

Het gras zal nu nog regelmatig gemaaid kunnen worden, ongeveer t/m oktober. Maai niet meer te kort. Haal wel het overtollig gras weg van het maaiveld. Doet u dit niet dan krijgen schimmels door het rottingsproces een goede kans. In de maand oktober kunt u nog steeds gras aanleggen, ook het inzaaien van kale plekken kan deze maand nog.

Snoeien

Hagen, vaste planten, bomen en heesters kunnen voor de winter gesnoeid worden. Let erop dat coniferen nu in ieder geval wel gesnoeid worden! Wij kunnen zorgen voor een vakkundig bemestings en/of snoeiadvies in deze tijd.

Planten en verplanten in de herfst

Planten en/of verplanten gaat prima in september en oktober. De grond is nog warm van de zomer en vochtig van de regelmatige neerslag. Planten en bomen hebben nog genoeg tijd om nieuwe wortels te vormen voor het winter wordt. Bloembollen planten vanaf oktober.

Verzorging van de vijver

In de herfst kan veel blad in de vijver waaien. Haal dit blad er regelmatig uit. Het zakt anders naar de bodem waar het gaat rotten.

Tuin herfstklaar maken

Wij zijn u graag van dienst om uw tuin herfst en/of winterklaar te gaan maken. Bel of mail ons via het offerteformulier  voor een vrijblijvend advies of offerte. Wij komen graag op locatie om uw wensen te bespreken

Offerte-aanvraag