Tuin afscheidingen

Een tuin afscheiding is vaak onmisbaar en altijd een belangrijke factor in een tuin. Denk maar eens aan een scheef hangende of kapotte schutting. Dat doet toch onmiddellijk afbreuk aan een tuin? Hoe mooi en goed onderhouden die tuin ook is.

Tuin afscheidingen zijn erg onderhevig aan mode. Dit klinkt raar maar denk maar aan coniferen, vlechtschermen, planken schutting, scherm van betonstaalmat met hedera, kant en klaar hederascherm, schuttingelelement gevuld met substraat en beplant met hedera.

Belangrijk is, dat de functie overeenkomt met uw keuze, en die van de buren natuurlijk.

Als er weinig ruimte is, is de breedte van de schutting erg belangrijk, een haag van planten is dan niet aan te raden. Een houten schutting vergt onderhoud en gaat maximaal vijf à tien jaar mee. Zo'n schutting neemt wel de minste ruimte in.

Als er wel ruimte is, is het voordeel van een haag dat het leven geeft in een tuin, geluid dempt en dat de planten niet zomaar dood gaan of afknappen. Een haag vergt wel regelmatig onderhoud aan beide zijden wil het mooi blijven en strak van vorm. Sommige hagen zijn goed terug te snoeien (beuk, laurier), andere niet (conifeer).

Een scherm begroeit met klimmers als hedera wordt op den duur een dichte compacte haag, die goed is te snoeien. Dit duurt wel een paar jaar. Sneller kan met de kant en klaar hagen, maar dit kost wel meer.

Kraaij Tuinonderhoud adviseert u graag over uw tuinafscheiding. Wij zoeken naar de juiste hoogte en vorm van uw tuinafscheiding en bekijken welk materiaal het beste past bij uw tuin, uw huis en uw budget. Neem voor een vrijblijvend advies nu contact op met Kraaij Tuinonderhoud.

Offerte-aanvraag